2009. október 31., szombat

MACSEK



No jó, azért a cicákat is nagyon szeretjük. ;-)
A képen látható különösen nagy kedvenc, s bár nem a miénk,
hanem egy nagyon kedves családi jóbaráté,
amikor csak tehetjük mindig megszeretgetjük.

2009. október 28., szerda

KÓDEX


A fotós kutyája, olyan mint a gazdája.Nem rajong érte ha őt fotózzák, s szemléletesen érzékelteti mikor van már elege belőle.

2009. október 20., kedd

GREMINGER JÁNOS 1929 - 2009


A Képes Sport-ban jelent meg 1959-ben.

A magyar sportélet egyik kiemelkedő személyiségét gyászoljuk. Versenyzőként sportága legjobbja, nemzetközi klasszisa volt. Vezetőként sokoldalú szakmai felkészültségével, korrektségével köztiszteletnek örvendett.Barátai, játékostársai „Csőrös” néven szólították a Szegedről elindult sportembert. Tehetsége a Bp. Honvéd később sokszoros bajnokcsapatában bontakozott ki. Az alig 180 centiméter magas kosaras technikai tudásával, különleges irányítókészségével az óriások közül is kiemelkedett. A válogatottban 239 alkalommal játszott. Három olimpián szerepelt, vezéregyénisége volt az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert magyar csapatnak, az Európa-válogatottban is szerepelt.Csupaszív, segítőkész, őszinte, szókimondó sportvezetőként előbb sportegyesülete, a Bp. Honvéd módszertani osztályának munkatársa, majd vezetője, végül a klub elnökhelyettese volt. A sporthivatalban főosztályvezető-helyettesként, végül helyettes államtitkárként dolgozott.Négy téli olimpián vezette a magyar csapatot, a MOB tevékeny tagja volt. Versenyzői pályafutása és sportvezetői tevékenysége elismeréseként több magas kitüntetésben részesült.Az utóbbi években lelkes amatőr teniszező volt, a sport, a mozgás, a győzelem éltette. Utolsó mérkőzését sajnos elvesztette.
(mob.hu)

2009. október 11., vasárnap

KRESZ ALBERT - FÉNYKÉP ETÜDÖK


Cziffra György(1973)
Fotó: Kresz Albert
Az idén 70 esztendős Kresz Albert Balogh Rudolf-díjas fotóművész közel 4 évtizedes, sokrétű munkásságából 2009. október 10-én, most szombaton nyílik gazdag válogatás a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Kresz Albert egyik fő érdeklődés területe a kultúra, ezen belül is a zene világa. A kastély három termében muzsikusportrékat állít ki, a komolyzene külföldi és hazai nagy előadóművészeiről - zongoristák, hegedűsök, fuvolisták, karmesterek - készített fekete-fehér portrékat, próba- és koncertképeket, privát fotókat is. Arthur Rubinstein, Jean-Pierre Rampal, Isaac Stern, Lamberto Gardelli, Szjatoszlav Richter, Cziffra György, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Schiff András, Rolla János, Perényi Miklós, Kadosa Pál, Pernye András és mások portréi arról tanúskodnak, hogy Kresz Albert egész munkássága az alkotó emberhez kötődik.