2010. augusztus 31., kedd

Csssst !



Ne áruljátok el senkinek, de úgy tűnik vége van a nyárnak...
Most akkor sírjak vagy nevessek... ?! ;-)

2010. augusztus 29., vasárnap

A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA



Még pontosan 41 percig tart... :)
Gáti Gyuri kiállításról hazafelé megpihentünk a Ferenciek ( öregebbeknek csak Felszab ) téren Fregolival. A minket körülvevő szép épületeket, szobrokat kémleltük a lemenő nap fényében, mikor megjelent az égen e jelenség... már csak G.Gy. galambját kellett kivárni. ;)
Viszont Gáti György Érzék című kiállítását ajánlom mindenkinek figyelmébe, igen látványos, különleges képei megtekinthetőek a Budapest Kiállítóteremben az Erzsébet híd lábánál.

2010. augusztus 28., szombat

ADVENTURER



Történt, hogy egy forró nyári hétvégén, délelőtt a telefonom megcsörrent, s felhangzott a költői kérdés : Volt e már a kutyád sétálni ? S mivel az én ebem egy nagyon toleráns s türelmes jószág így élete delén már, a válasz természetesen a NEM volt. Ez persze a telefonálónak kapóra jött, mert épp egy ideális kutyás programot akart felajánlani, magyarul kiránduljunk egyet 40 fokban 10 és 14 óra között. Izgalmas ötlet... Mit ne mondjak, azért fontolgattam pár percig... :) De mivel ebemért sokra képes lennék, s neki ez egy ideális lehetőség már ami a kilómétereket illeti, hát ráálltam, s elindultunk megismerni a környék erdejét. Szó szerint... a végén már szinte minden fa és bokor személyes ismerőssé vált, körbe- körbe... :)) Merthogy megmásztuk a legúttalanabb helyeken, s a tetőn pedig szerintem keringtünk egy keveset, mielőtt rátaláltunk volna a hazavezető célegyenesre. De a kutya jól érezte magát, s ez a lényeg ! :)
Mi meg néha egy-két kockát kattintottunk, ha már végig cipeltük magunkkal a gépet, nah csak úgy nehezéknek, hogy a sportérték mindenképp meglegyen. ;)

2010. augusztus 22., vasárnap

Magyarország - Németország 15 : 9



Vízilabda mérkőzésen jártam tegnap a Margitszigeten. Jó volt látni, hogy Kemény Dénes csapata a sokadik generációváltás után is magán viseli a mester kézjegyét. A személyek cserélődtek, de a játék képe őrzi azt az egységességet és szellemességet a játékában, amit már a sokszoros olimpiai bajnokokkal megtűzdelt társaságtól is megszoktunk. Pedig számuk lényegesen lecsökkent, s a jelenlegi csapat igencsak megfiatalodott. Kemény valamit nagyon tud ... s biztos nem mindig leányálom a felkészülés, hanem kemény verejtékes munka van mögötte, ebből azonban a meccseken már mit sem érezni. Felszabadult, vidám játék, mentálisan is jól felkészített játékosok. Irigylésre méltó ... jó értelemben !
Vajon a többi sportág miért nem képes erre ?!
A szponzor is kitett magáért. Értelmes a szurkoláshoz kötődő ajándékokkal várta a nézőket. Emelkedett hangulat, csillogó gyerekszemek. Kisfiúk és kislányok vegyesen és még karon ülők s csecsemők is.:-)
Kultúrált szurkolás, rengeteg biztonsági őrrel.
Élmény volt, megérte kimenni.
Nagyon drukkolok, hogy az Európa-bajnokság is jól sikerüljön !

2010. augusztus 17., kedd

IDŐHIÁNY


© SFGY 2010
Kedves Látogatóim, Barátaim !
Kik direkte vagy véletlenül erre jártok...
Mostanában nem nagyon volt időm a blogommal foglalkozni, ami akár örömteli tény is lehetne, hiszen nincs időm semmire, hiába vár rám kedvenc padom is, s így csak a fa érett gyümölcsei bitorolják helyemet ... de pont emiatt nagyon is hiányzik az itteni virtuális együttlét.
Ezért gondoltam, hogy adok egy kis életjelt magamról azoknak is akikkel nem vagyok napi kapcsolatban ill. csak virtuálisan ismerjük egymást.
Ezalatt az idő alatt a személyes munkáimon kívűl néhány társammal ( Vajda János, Dozvald János, Tóth József ) életre hívtuk a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti tagozatának blogját is.
Ezentúl szeretettel várlak benneteket ott is egy kis nézelődésre, ezen a linken, hátha találtok majd kedvetekre valót:
FÉNYEZRED MAOE Fotóművészeti tagozat blogja