2009. március 24., kedd

PUSKÁS HUNGARY

A Puskás film kapcsán...
Amit a sportról, s annak személyiségformáló erejéről el lehet mondani, ez a film megteszi. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik bármelyik iránt.

És még valami ami fontos...
Ennek a nemzeti válogatottnak volt még egy kapusa, akit úgy hívtak Gellér Sándor... s akinek a fia Gellér Sándor, a névvel együtt vitte tovább a fanatikus szorgalmat, elszántságot, emberi tartást és győzni akarást. Ígéretes tehetségként cserélte a focit a kosárlabdára, s lett ebben a sportágban, a Bp.Honvéd színeiben sokszoros bajnok, nemzeti válogatott, nemzetközi szintű játékos, majd utána bajnokcsapat edzője az első osztályban.

Folyt. köv.


Puskás Öcsi mellett jobbra Gellér Sándor


Jobb felső sarokban Gellér Sándor

Kép: 2007 július

2 megjegyzés:

  1. Jó az a fotó, meg a tabló.
    És egy új összefüggést is felmutattál.

    Mindig meglep, mennyire fontos a számodra a sport. Ha csak a képeidet látnám, nem igazán érteném...

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik mind a két fotó.Mindkettőn látszik, hogy előre átgondolt, tisztességes munkát végzett az akkori
    fotós.Sajnos a nevét nem tudom, különben kiírtam volna azt is.

    Ami az igazán fontos, s amiért feltettem az a kontinuitás... ez a film is ezt bizonyítja, mennyire fontos, hogy mi miért történt így, milyen események zajlottak a háttérben amik miatt aztán az embernek döntenie kellett.Manapság az emberek hajlamosak mindenért másokat hibáztatni ahelyett, hogy átgondolnák milyen szerepet vállaltak a folyamatban aminek a végeredménye aztán nem tetszik nekik.

    A sport pedig igen, nagyon fontos.Az első pofonokat az élettől ott kaptam ( nem a Plazaban ), és sok mindenre megtanított.Jó és kevésbé jó emberek egyaránt voltak körülöttem, de csak a jók maradtak meg máig, s tőlük a mai napig tanulok.

    Nagyon jó szakembereink vannak tétlenségre ítélve, akiket a (sport)társadalom nem becsül meg, egész egyszerűen azért mert erős egyéniségek és ezért aztán esetleg "nehéz emberek" határozottan ragaszkodnak a munkában is a tisztességes elvekhez, viszont garantáltan eredményt érnek el.
    Az ilyen ma nem népszerű és nem kell... pedig a folytonosság jegyében nélkülük szakadások jönnek létre...

    VálaszTörlés