2009. július 8., szerda

MICHAEL J. 2X



Az alkotás folyamata...




...és az eredmény.
Két különböző területről két nagy egyéniség.

6 megjegyzés:

  1. Én nem szeretem a Michael Jaksont. Éppen azért mert szerintem nem hozott semmi újat a popzenébe mint pl. a Beatles vagy Cseh Tamás. Csak jól el tudta magát adni a közönségnek, és szerintem inkább rombolta a közízlést, mint emelte volna. De vitathatatlan a sikere, a népszerűsége. Ezért amióta ki tetted ide azon gondolkozom, hogy merném-e nagy egyéniségnek nevezni.

    VálaszTörlés
  2. Nem értek annyira a zenéhez, hogy szakmailag bátorkojak megítélni bármilyen zenei teljesítményt. Csak közönség vagyok, akihez így-úgy véletlen eljutnak a számok. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, s inkább erős egyéniséget kellett volna írnom. Mindenesetre azt gondolom, hogy vitathatlanul erős kisugárzású előadó volt, s ez mindig megosztja az embereket: vagy szeretik vagy utálják, középút általában nincs. Nem fűznek hozzá különösebb érzelmek, vannak számai amiket szeretek és olyan is amiket nem. Azért tettem fel, mert itt elsősorban az alkotó embert látni benne s a partnere az utóbbi idők legnagyobb kosarasa ( ez legalább biztos ;) Ítélni meg a tettei alapján ítéltessen... de nem általam...
    Köszönöm, hogy gondolkodtál rajta ! :-)

    VálaszTörlés
  3. Így már nincs más dolgom, csak az egyet értés. Ezekkel a sorokkal teljesen egyet értek. :)

    VálaszTörlés
  4. Ferikém, én sem szeretem Wagnert, Bach sem hoz tűzbe, de Beethoven és Mozart igen. Ettől függetlenül Wagner és Bach is nagy egyéniségek vagy erősek, mindegy. Nekem inkább egyéniség volt Michael, mert - bár a fülemben van rengeteg slágere - egyetlen egyet sem hallgatok még titokban sem. A fazon, amihez kell a teste, a hangja, az egyénisége, az, ami feledhetetlen, és akár akarod, akár nem, olyan meghatározó lett, mint Chapliné. Azért döbbenetes, hogy az 1980-as évek végén, tehát kb. 30 évvel azon a zenei tévéadón nem adtak még néger énekeseket! Ő volt az első, akinek a klippjeit lejátszották.

    VálaszTörlés
  5. Ami az első klip nézésekor eszembe jutott (nem tom, hány p a klip(p)), az hogy olyan emberi: ahogy egy kicsi és egy hatalmas ember játszanak. A játék és a testbeszéd nemzetközi. A játék feloldja a korlátokat benned, felszabadít, nyitottá tesz, érthetővé és megértővé tesz.

    VálaszTörlés
  6. Timi, köszi, hogy írtál. Senkit nem akartam befolyásolni, de a második bejegyzésben pontosan szószerint azt írtad le amiért a klip készítését feltettem : mert hogy ott nem a sztár szerepel, hanem kicsit láthatjuk az EMBERT. Ritka alkalom a mai média cirkuszok közepette ...
    Örülök, hogy nem csak nekem jött ez le.

    VálaszTörlés