2009. november 10., kedd

PÁLYÁZATOK / EREDMÉNYEK

Sorban születnek a pályázati eredmények.
Aki érdeklődik ezek után, annak érdemes végignézni ezeket a képeket !

NatGeo
http://geographic.hu/index.php?act=kepgaleria&id=14131

Az év természetfotósa
http://www.naturart.hu/dijazottak

Nagyon színvonalasak az idei képek, gratulálok minden helyezettnek !

5 megjegyzés:

  1. Júj ne!
    Volt már alkalmam nem egy zsűrizést figyelemmel kísérni,és eddig minden egyes alkalommal nem a képek esztétikai értékei voltak a legfontosabbak, hanem a szempontok. Volt amikor az volt a szempont, hogy "Tavaly Én kaptam díjat náluk" volt, hogy az "Jövőre náluk lakom a fesztivál alatt Párizsban". Elsősorban ezért nekem teljesen értéktelenek a pályázati díjjak. Szerintem ezek a pályázatok leginkább csak a Fotográfia degradálását szolgálják. Mert, ugye a képek is érzelmekre hatnak, érzelmeket (is) fejeznek ki. Ebből a nézőpontból meg a festett és a fotózott kép között a technológia a különbség, és kicsit röhögcséges lenne egy Monet meg egy van Gogh képet versenyeztetni. Nagyon vázlatosan ennyi. De az is lehet, hogy kidolgoztam magamnak egy filozófiát, mert félek a megmérettetéstől.:)

    VálaszTörlés
  2. :))
    Feri, abszolute megértem a fenntartásaid, az értékeléssel kapcsolatosan.Én viszont pártatlan vagyok,s csak az érzéseimre hallgatok.Amikor előszőr láttam az idei anyagokat, azt éreztem, hogy jók, s most is ezt gondolom.
    Hogy ki kinek a kije az meg nem érdekel ha a kép jó.Tökéletes eredmény úgysem fog születni soha . :)

    VálaszTörlés
  3. Gondolom mindketten megtapasztaltuk már, hogy ez a netes felület nem alkalmas a normális vitára, ezért majd egyszer egy kávé mellett folytassuk.:)
    Viszont a pártatlanságodat sokra tartom, és tényleg jók azok a képek.:D

    VálaszTörlés
  4. Igaz, nagyon érik már ez a kávézás... :)

    VálaszTörlés
  5. Talán a kávécserjét is elültették már.:))))

    VálaszTörlés