2010. június 29., kedd

ZSÍROS TIBOR : AZ ARANYKOR UTÁN










Dedikálással egybekötött könyvbemutató volt június 16-án délután a BP. Honvéd kosárcsarnokában. A KOSÁRARANY című kötetet követve, megjelent Zsíros Tibor újabb munkája AZ ARANYKOR UTÁN címmel. Kronológiai sorrendben halad tovább a ma már sporttörténetnek számító események feldolgozásában. Hiánypótló művek, a kosárlabda sport iránt érdeklődők minden bizonnyal sok hasznos és hiteles információhoz juthatnak belőle a sportág valamikori hőskoráról.

5 megjegyzés:

  1. Kicsit meglepődtem, hogy nem színes a sorozat. Persze, biztos riportnak szánod inkább, nem portrénak... Szép a ff technika!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi János, mindig gondolok rád amikor a ff-be alakítok át fotókat ( így ma is :) ). Már a helyszínen éreztem, hogy ebből nem színes sorozat lesz, mert fura fények voltak, minden olyan sárgás-zöldes, még a reflex fények is. Így mindenképp jobban érvényesül a tartalom.

    VálaszTörlés
  3. Nem is tudod, milyen fontos dologra utalsz. Sokszor nemcsak a téma határozza meg, hogy ff legyen-e egy kép, hanem a világítási körülmények is. A kevert színhőmérsékletű fényekből adódó rettenetes kereszt színezések, pl.
    (Köszönöm a figyelmeztetést :)

    VálaszTörlés
  4. Szívesen :)
    A kevert fényeken kívűl még a zöldre festett lelátó is rásegített, a parketta meg ugye sárga... :)

    VálaszTörlés
  5. A kevert színhőmérséklet iszonyatos tud lenni, az már igaz. :)) Néha jót tesz a tévéstáb, mert megvilágítja az alanyt. Az arany kor után a gyémánt kor következik. Tetszenek a képek és a hangulat.

    VálaszTörlés